Kultur

Cementvirksomheden Aalborg Portland skaber rammerne for projektet. Virksomhedens område er unikt, men ligger i dag helt utilgængeligt for byens borgere bag et hegn. Portland har samtidig “overskudsprodukter” i form af varme og rent vand. Projektet er et bad, der udnytter disse ressourcer og som placeres inde bag hegnet og giver indsigt i produktionen og udsigt over området. Bygningen virker åben og fri for brugeren, men i virkeligheden befinder den sig i et lukket kredsløb, så arbejdslivet på virksomheden kan fortsætte uhindret. Bygningen ligger på en bakke og består af rum, der forholder sig forskelligt til vandet, varmen og lyset. Tilsammen danner disse rum en snoet sti, der fører ned til kridtgraven og en turkisblå sø.


Aalborg

Portland

Sø ved Portland

Plan

Snit

Snit indgang

Snit omklædning

Model Foto

Snit bad

Forsøg med kridt i beton

Facade forsøg i beton

Støbning af facade i beton

Glas og kridt koncept model